Formular înscriere MCB

Ediția a XIII-a a MCB (13 - 17 iulie 2020) a fost pregătită pentru dumneavoastră respectând ultimele reglementări oficiale, determinate de contextul actual. Prin urmare, forma desfășurării evenimentului va fi online pe platforma Zoom. Completarea și trimiterea acestui formular, precum și achitarea taxei de înscriere, acordă participanților dreptul de a asista la toate activitățile din cadrul evenimentului (cursuri teoretice și practice, conferințe și dezbateri). În timpul desfășurării activităților online puteți adresa în scris comentarii și întrebări invitaților, folosind funcția „chat” de pe platformă.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Taxa de înscriere: 200 RON/persoană (până pe 5 iulie 2020, inclusiv); 300 RON/persoană (din 6 iulie 2020)
Achitarea taxei se poate face prin: a. plată online, prin intermediul Librăriei Byzantion, la următorul link: https://shop.byzantion.ro/product/399/taxa-inscriere-la-masterclass-ul-international-de-cant-bizantin-de-la-iasi-13-17-iulie-2020.html ATENȚIE! Pentru a putea achita taxa de înscriere, trebuie să completați toate datele din formularul de comandă și să creați un cont personal pe site-ul shop.byzantion.ro. b. virament bancar în contul Asociației Culturale BYZANTION: Cont ING Bank: RO84 INGB 0000 9999 0240 4320 În acest caz, la detalii plată, vă rugăm să treceți: TAXĂ MCB20. După achitarea taxei, vă rugăm să trimiteți dovada efectuării plății (document scanat, fotografie, print screen sau extras bancar) pe adresa .. Dovada confirmării înscrierii o veți primi pe mail, după verificarea documentului bancar trimis de dumneavoastră.
După înscriere, pagina de facebook Byzantion și site-ul http://byzantion.ro vor reprezenta sursele oficiale de informare a cursanților cu privire la orice actualizare a programului sau schimbare neprevăzută în organizarea evenimentului.
Completarea acestui formular, presupune faptul că ați citit și sunteți de acord cu următoarele informații și recomandări:
1. Preluarea și difuzarea de imagini sau sunet pe toată perioada evenimentului nu sunt permise de către organizatori. De asemenea, rugăm participanții să evite comentarea pe internet a oricărui aspect din timpul cursurilor, scos din contextul în care acesta a fost tratat.
2. Cursurile de interpretare cu domnul Panagiotis Neochoritis vor fi online. Cu toate acestea, dacă reglementările oficiale ce vizează perioada 13-17 iulie vor permite, domnia sa va veni la Iași, unde va susține cursurile intensive de interpretare alături de un număr limitat de participanți de nivel avansat (în funcție de numărul maxim admis în sală). Toate cursurile vor fi trasmise live și traduse în limba română.
3. Cursurile nu se pot vizualiza ulterior.
4. În a doua parte a zilei, durata fiecărui curs de interpretare cu domnul Panagiotis Neochoritis poate suferi prelungiri, în funcție de dorința domniei sale de a aprofunda unele aspecte.
Alte informații de ordin tehnic:
5. Participanții sunt rugați să instaleze din timp platforma Zoom și să verifice buna funcționare a acesteia, precum și a camerei video, respectiv a microfonului care vor fi folosite.
6. Dacă un participant trebuie să își facă un cont nou, este rugat să completeze numele, prenumele (cu titulatura, dacă e cazul), precum și locația și vârsta între paranteze. Ex: M. Iustin Craiu (m. Sihăstria, 32) sau Prof. Ionuț Dima (București, 25).
Participanții sunt rugați să se conecteze cu cel puțin 10 minute înainte de ora programată pentru desfășurarea sesiunilor, organizatorii rezervându-și dreptul de a selecta din sala de așteptare („waiting room”) doar participanții înscriși oficial la acest eveniment.
8. Organizatorii recomandă să folosiți o conexiune la internet prin cablu sau o conexiune wi-fi cât mai bună, și verificată în prealabil. Conexiunea calculatorului prin hotspot, de pe telefonul mobil nu este recomandată.
9. Pe toată perioada desfășurării cursurilor, gazda va închide microfoanele participanților, comentariile și întrebările putând fi adresate în scris (prin chat) direct gazdei. În timpul sesiunilor de întrebări, invitatul poate solicita participanților să adreseze întrebări prin intermediul camerei video.
10. În cazul în care unul dintre participanți intervine în discuție (la cererea invitatului sau a gazdei), este rugat să se asigure că nu există zgomot de fundal.
11. Participanții sunt rugați să contribuie la buna desfășurare a acestor cursuri prin sfaturi utile adresate în scris gazdei, pe email, înainte de 13 iulie, la adresa . și/sau prin funcția chat din Zoom, în timpul evenimentului.
Pentru informații suplimentare privind înscrierea și participarea la Masterclass, ne puteți contacta la: 0742.060.142 sau . | Pr. Ștefan MIHALCEA - Director Executiv 0758.644.016 | Dragoș-Gabriel Chelariu
Invalid Input

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole

 • Zilelor Psalților Români - Ediția I (14‐15 mai 2021) - Programul evenimentului

  zilele psaltilor foto100 de ani de la înființarea la Iasi a Asociației Generale a Cântăreților Bisericești. 7 ani de la trecerea la cele veșnice a lui Lykourgos Angelopoulos.

  Ziua I ‐ 14.05.2021 Format: online (byzantion.ro și Facebook Byzantion)

  ora 11.00 Sesiune științifică (1)

  1. Prof. Dr. Vasile Vasile (București): Statutul psaltului român la începutul secolulului trecut. Rolul lui Ioan Popescu Pasărea (video)
  2. Dr. Georgios Konstantinou (Atena): Lykourgos Angelopoulos și opera sa, ieri și astăzi (video)
  3. Pr. Ionel Roată (Iași): Importanța sinergiei dintre altar și strană (video)
  4. Dr. Georgios Konstantinou (Atena): Situația psalților din Grecia la începutul secolului al XX‐lea (video)

  ora 17.00 Sesiune științifică (2)

  1. Conf. Dr. Zamfira Dănilă (Iași): Evghenie Humulescu, un arhiereu‐muzician model la începutul secolului al XX‐lea (articol)
  2. Pr. Drd. Constantin Stoica (Buzău): Informații inedite din arhivele Arhiepiscopiei Buzăului despre cântăreții bisericești de la începutul sec. XX (articol)
  3. Lect. Dr. Adrian Sîrbu (Iași): Asociația Generală a Cântăreților Bisericești ‐ un fenomen unic și un mesaj peste veacuri (articol)
  4. Lect. Dr. Adrian Sîrbu (Iași): Marele Congres al Cântăreților Bisericești de la Iași ‐ 21‐23 august 1912 (articol)
  5. Aspecte inedite din viața psalților români din primele decenii ale secolului al XX‐lea – imagini și articole relevante din Revista Cultura, din perioada 1911‐1912 și 1920‐1921.

  Ziua a II‐a 15.05.2021 Catedrala Mitropolitană din Iași. Format: onsite, cu transmisiune live video prin Doxologia

  09.30 – 11.30 Sfânta Liturghie arhierească, cu participarea PS Nichifor Botoșăneanul, a Corului Academic Byzantion și a psalților Catedralei.

  11.30 Slujba de pomenire a psalților

  12.00 Concert de Muzică Psaltică dedicat tuturor psalților români și Protopsaltului Lykourgos Angelopoulos

  în Ultimele Evenimente
 • Zilele Psalților Români - ediția I (14-15 mai 2021)

  WhatsApp Image 2021 05 11 at 23.49.50În perioada 14-15 mai 2021, Asociația Culturală Byzantion, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, organizează ediția I a Zilelor Psalților Români, un eveniment ce se dorește a fi o evocare a personalităților Artei Psaltice care au activat pe teritoriul țării noastre de-a lungul vremurilor. Se cuvine, din datorie, să ne cunoaștem trecutul, pentru a învăța să ne clădim împreună viitorul. Se cuvine, din recunoștință, să invocăm prin cântări și cuvântări pe toți cei care și-au dăruit viața în slujba melosului sfânt, fie prin activitatea la strană sau cea pedagogică, fie prin cea cărturărească, sau cea de compozitor, de dirijor sau de cronicar. Se cuvine, din dragoste pentru Frumos, să ridicăm din nou statutul și demnitatea psaltului la înălțimea potrivită chemării lui.

  în Ultimele Evenimente Citeşte mai mult
 • Informații tehnice necesare pentru conectarea la cursurile ONLINE ale Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași

  mcb2020 afis prescurtareDragi participanți la ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași,

  în Înscriere Citeşte mai mult
 • Partiturile pentru ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași
  Dragi participanți la ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin,
   
  avem bucuria de a vă pune la dispoziție materialul didactic propus de către domnul Panagiotis Neochoritis spre a fi studiat împreună. 
  Este vorba despre cunoscuta lucrare Πανδέκτη ce a fost editată în patru volume la Constantinopol între anii 1850 și 1851 de către Ioan Lampdarie și Ștefan Domesticul, ai Marii Bisericii a lui Hristos.
  Invitatul nostru propune pentru această ediție să ne aplecăm atenția asupra volumului al IV-lea (Matime ale Sfintei Liturghii) și în special asupra heruvicelor (paginile 59-431). Linkul de unde puteți descărca pdf-ul cu semnele de carte notate bilingv se găsește aici.
  în Înscriere
 • NOU! - Programul actualizat Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin, Ediția a XIII-a ONLINE, 13 - 17 iulie 2020

  mcb iasi site 2017

   

  în Program Citeşte mai mult